Ingrediënten
  • 1 kilo jonge aardappelen, schoongemaakt
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Rasp van een kwart citroen
  • Sap van 1 citroen
  • 1 takje munt
  • 2 takjes peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel engelse mosterd
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 handje panko
Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo jonge aardappelen, schoongemaakt
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Rasp van een kwart citroen
  • Sap van 1 citroen
  • 1 takje munt
  • 2 takjes peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel engelse mosterd
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 handje panko

Deze aardappelsalade is mayonaisevrij, maar alsnog superromig!

Met name tijdens de barbecue mag bij velen de aardappelsalade niet ontbreken. Smaakt zeker lekker bij al die stukken vlees, maar ook tijdens andere eetgelegenheden smaakt aardappelsalade verrukkelijk. Nu kun eentje in de winkel kopen of een dergelijke salade maken met mayonaise. Jamie Oliver heeft echter een beter idee. Naar eigen zeggen heeft de chef-kok het recept voor de perfecte aardappelsalade, zónder mayonaise, maar wel romig. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breng water aan de kook en doe daar de aardappelen met schil in. Kook 15 minuten. Giet af en snijd de aardappelen in kwarten en doe in een kom.
  • Schenk de olijfolie in de kom en breng de aardappelen op smaak met zout en peper.
  • Doe de citroenrasp en het -sap bij de aardappelen. Zorg dat de aardappelen nog warm zijn: de smaken worden dan beter opgenomen.
  • Schud de aardappelen in de kom, tot de olijfolie alle aardappelen bedekt.
  • Rol de munt, peterselie en bieslook samen en snijd zo fijn mogelijk. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en schud de kom opnieuw.
  • Schep de yoghurt in de kom en schud weer.
  • Bak de spekjes in een koekenpan tot krokant. Schep ze uit de pan en voeg toe aan de kom met aardappelen.
  • Laat het vet van de spek in de pan en voeg hier een handje panko aan toe. Zet op het vuur en bak de broodkruimels krokant. Voeg ook de broodkruimels toe aan de aardappelen et voilà: je aardappelsalade is klaar.

Lees ook: Recept: Jamie Olivers 15 minuten Siciliaanse linguine met garnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTubekanaal Jamie Oliver