Ingrediënten
  • 450 gram kippendij
  • 2 knoflooktenen
  • 8 kleine tortilla's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een halve theelepel knoflook of uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote ui
  • 100 gram tomaten
  • Een handvol koriander
  • 1 jalapeno
  • 1 theelepel limoensap
  • 50 gram mayonaise
  • 50 gram griekse yoghurt
  • Een handvol geraspte kaas
Roos
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram kippendij
  • 2 knoflooktenen
  • 8 kleine tortilla's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een halve theelepel knoflook of uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote ui
  • 100 gram tomaten
  • Een handvol koriander
  • 1 jalapeno
  • 1 theelepel limoensap
  • 50 gram mayonaise
  • 50 gram griekse yoghurt
  • Een handvol geraspte kaas

Makkelijk, lekker en een keer wat anders!

Wraps, taco’s, nacho’s, of eigenlijk alles met een Mexicaans tintje, zetten we maar al te graag op tafel. Niet te zuinig met de kruiden en vaak kip of gehakt als hoofdingrediënt. Wij zijn in ieder geval fan en zijn altijd te porren voor een nieuwe Mexicaanse variant in de keuken. Deze keer kiezen we voor taco’s gecombineerd met kip, pico de gallo (een mengsel van tomaat, paprika en ui) en een romige saus met koriander. Perfect voor het hele gezin! 

Tijd om aan de slag te gaan!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taco’s met kip:

  • Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de kippendijen, olijfolie, peper en zout naar smaak en de kruiden toe in een grote zak of kom. Voeg naar smaak wat olijfolie toe en roer of schud alles goed door elkaar.
  • Bak de kippendijen in een pan voor ± 7 minuten tot de binnenkant niet meer roze is. Zodra de kip gebakken is, haal je de pan van het vuur en laat je de kip afkoelen. Snijd vervolgens de kip in kleine stukjes.
  • In de tussentijd hak je de tomaat, jalapeno, ui en koriander in hele kleine stukjes. Voeg alles bij elkaar in een kom en voeg de limoensap, peper en zout naar smaak toe.
  • Doe de mayonaise en Griekse yoghurt in een apart kommetje. Voeg naar smaak wat koriander, peper en zout en limoensap toe.
  • Verwarm de tortilla’s in een pan of oven.
  • Leg op elke tortilla een schep kip, met vervolgens een schep van het tomatenmengsel en top ‘m af met de romige saus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Met dit ingrediënt smaakt je slagroom nog lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Unsplash