Ingrediënten
  • Voor de melkbroodjes:
  • 250 milliliter melk op kamertemperatuur
  • 75 milliliter zoete, gecondenseerde melk
  • 30 gram suiker
  • 7 gram instant gist
  • 1 ei
  • 400 gram patentmeel
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • Voor het glazuur:
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 45 gram boter, op kamertemperatuur
  • 45 gram zoete, gecondenseerde melk
Sabine
140 min.
7 pers.
Ingrediënten
  • Voor de melkbroodjes:
  • 250 milliliter melk op kamertemperatuur
  • 75 milliliter zoete, gecondenseerde melk
  • 30 gram suiker
  • 7 gram instant gist
  • 1 ei
  • 400 gram patentmeel
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • Voor het glazuur:
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 45 gram boter, op kamertemperatuur
  • 45 gram zoete, gecondenseerde melk

Je hoeft ze niet meer in de winkel te kopen

Natuurlijk biedt het gemak van de winkel veel soelaas als je het druk hebt. Heb je echter tijd om wat uit te pakken in de keuken en ben je gek op melkbroodjes? Maak de luchtige lekkernij dan zelf!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de melk in een grote kom en voeg de gecondenseerde melk, suiker, gist en het ei toe. Roer daarna goed.
  • Voeg het patentmeel en het zout toe. Roer opnieuw tot een deeg vormt. Kneed daarna de boter door het deeg.
  • Bestuif een schoon aanrechtblad met meel en kneed het deeg verder. Kneed vijf minuten. Vorm je deeg daarna in een bal.
  • Doe wat olijfolie in een grote kom en doe daar je deegbal in. Dek af met een schone theedoek en laat een uur op een warme plek staan.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel in twee stukken.
  • Rol beide stukken deeg daarna uit in een lange rechthoekige dunne lap. Rol daarna de deegrollen allebei apart van elkaar op en snijd de rollen daarna in 7 gelijke stukken. Laat ze tegen elkaar aanliggen.
  • Bekleed twee cake bakblikken van 17 bij 10 centimeter met bakpapier en doe daar de gesneden broodrollen in. Dek opnieuw af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop 1 ei los in een kommetje en voeg daar twee eetlepels melk aan toe. Gebruik dit mengsel om de broodjes mee in te kwasten.
  • Bak de broodjes in 20 – 22 minuten gaar.
  • Laat de broodjes goed afkoelen.
  • Roer voor het glazuur de boter en gecondenseerde melk met elkaar en verdeel daarna over de broodjes voor een mooie glans.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Warme chocolademelk-bom

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Savor Easy | Beeld: Videostill Savor Easy