Sabine

Geen gedoe meer met knoflook pellen of knoflook kneuzen

Knoflook is een van de heerlijkste smaakmakers waarmee we vandaag de dag gezegend zijn in de keuken. Ben jij zo iemand die de hoeveelheid knoflook in een recept zonder aarzelen verdubbelt? Dan is het belangrijk dat je het volgende weet van de smaakmaker: je kunt óók de velletjes van de knoflook gebruiken om te koken.

Knoflookvelletjes

Knoflookvelletjes zijn geen vuilnisbakvoer. Je kunt er namelijk prima mee koken. Het klopt inderdaad dat je ze niet kunt eten, maar ze laten nog veel smaak los als je ze aan je gerechten toevoegt. Het voordeel hiervan is dat je knoflook niet meer hoeft te pellen of te kneuzen. Ook ben je zo behoorlijk duurzaam bezig. Alleen maar voordelen dus!

Zo ga je te werk

Ga je een saus maken die je sowieso nog moet zeven? Voeg de knoflook dan toe zonder het velletje eraf te pellen. Kneus de knoflook wel, zodat de sappen van de knoflook vrijkomen tijdens het bereiden. Bereid je een jus of een soep? Voeg dan ook de velletjes toe, maar vergeet ze er niet later weer uit te vissen.

Kaasdoek

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat het irritant is om de velletjes uit de soep te moeten vissen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Heb je toevallig een kleine kaasdoek? Doe daar dan de velletjes in. Zo komen de smaken wel vrij, maar hoef je daarna niet in je saus te peuteren.

Lees ook: Recept: mini knoflook-breekbroodjes uit de oven 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: CookingLight | Beeld: Unsplash, Frédéric Dupont