Ingrediënten
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 170 gram koude boter, in blokjes
  • 5 eetlepels koud water
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout en peper
  • 60 gram gruyere/cheddar
2,5 uur voor de bodem, 30 minuten voor de vulling min.
8 pers.

Nom nom nom!

Kaas en champignons zijn een geweldige combinatie. Op pizza, in pasta of in de soep: de smaken gaan nu eenmaal heel goed samen. Zo ook in deze heerlijke quiche. In dit recept leggen we je ook uit hoe je het deeg voor de quiche maakt, maar je kunt er natuurljk ook voor kiezen om bladerdeeg uit de supermarkt te gebruiken. Hoe dan ook, aan de slag!

Overheerlijk: je kunt het niet bij één puntje laten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de quiche met champignons en kaas:

Zo maak de de quichebodem:

(Gebruik je kant-en-klaar bladerdeeg uit de supermarkt, dan kun je de eerste drie stappen overslaan.)

  • Combineer de bloem, boter en het zout in de keukenmachine. Mix totdat zich dikke kruimels hebben gevormd. Voeg vervolgens koud water toe en mix totdat er een deeg is ontstaan. Zorg dat je niet te lang mengt.
  • Leg het deeg op het aanrecht en vorm er een grote bal van. Maak het deeg plat en vorm er een dikke ronde schijf van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
  • Bestuif het aanrechtblad met bloem en leg het deeg hierop. Besprenkel het deeg met wat bloem. Gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een platte ronde bodem.
  • Leg het deeg in een taartvorm. Druk het deeg aan op de bodem en aan de zijkanten. Verwijder het overtollige deeg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de taartvorm vervolgens 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed de bodem van de quiche met bakpapier, over het deeg heen. Vul de taartvorm daarna tot de rand met droge bonen of rijst en plaats de vorm in de oven. Bak de quichebodem 15 minuten in de oven.
  • Haal de vorm uit de oven en verwijder de bonen of rijst. Zet de vorm nogmaals 10 minuten in de oven.

Zo maak je de champignon-kaasvulling:

  • Snijd de champignons en uien in plakjes. Verhit twee eetlepels olie en boter in een grote koekenpan. Bak de uien 5 minuten aan en voeg daarna de fijngehakte knoflook toe. Bak 1 minuut mee. Voeg de champignons toe en bak deze 10 minuten, totdat ze zacht geworden zijn. Neem de pan daarna van het vuur en zet apart.
  • Neem een grote kom en klop hierin met een garde de eieren, slagroom, gedroogde oregano, nootmuskaat en zout en peper. Zet apart.
  • Neem de taartvorm en verdeel het champignon-uienmengsel over de bodem. Besprenkel met de kaas. Giet daarna het eieren-roommengsel erover.
  • Bak de quiche in de oven totdat deze goudbruin is geworden, dit duurt ongeveer 30 à 35 minuten. Laat afkoelen en serveer!

Lees ook: Recept: pizza Margherita quiche

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The cooking foodie | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 170 gram koude boter, in blokjes
  • 5 eetlepels koud water
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout en peper
  • 60 gram gruyere/cheddar