Ingrediënten
  • 450 gram roomkaas
  • 145 gram zure room
  • 300 gram geraspte mozzarellakaas
  • 55 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 1 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 pakjes bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 2 blikjes artisjokharten, uitgelekt en fijngehakt
  • 4 grote bloemtortilla’s
Sanne
10 + 15 min min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram roomkaas
  • 145 gram zure room
  • 300 gram geraspte mozzarellakaas
  • 55 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 1 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 pakjes bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 2 blikjes artisjokharten, uitgelekt en fijngehakt
  • 4 grote bloemtortilla’s

En heel veel kaas!

Haal een beetje Mexico naar Nederland met deze overheerlijke quesadilla’s! De tortilla’s hebben een romige kaasvulling met spinazie en artisjok. De hartige lekkernij staat binnen een half uur op tafel. Dat wordt smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de quesadilla’s:

  • Doe de roomkaas, zure room, 100 gram mozzarella, parmezaanse kaas, knoflook, rode pepervlokken, zout en zwarte peper in een grote kom. Meng tot een gladde massa.
  • Roer vervolgens de spinazie en artisjokharten erdoor. De vulling voor de quesedilla’s is klaar!
  • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Leg een tortilla in de pan. Bestrooi de helft van de tortilla met 25 gram mozzarella. Bedek de kaas vervolgens met een kwart van de spinazie-artisjokkenvulling. Verdeel de vulling gelijkmatig over de helft van de tortilla. Bestrooi met nog eens 25 gram mozzarella.
  • Vouw de lege helft van de tortilla over de gevulde kant. Draai om en bak de tortilla 1-2 minuten, tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de quesadilla uit de pan en snijd hem in 4 partjes.
  • Herhaal dit met de overige ingrediënten.
  • Serveer de quesadilla’s warm.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Van taco’s tot quesadilla’s en burrito’s: wat is precies het verschil?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill