Yentl Feenstra
27 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 910 gram kippendijen (in stukken gesneden)
  • 240 milliliter sojasaus
  • 110 gram bruine suiker
  • Optioneel: rijst

Heerlijke kip teriyaki in een handomdraai

Kip teriyaki, zo’n smaakvol gerecht waarvan je denkt het écht niet zelf te kunnen maken. Dat heb je goed mis, want met dit recept maak je een verrukkelijke versie en wel met maar drie ingrediënten!

Easy does it

Yes! Wij houden – zo nu en dan – van recepten waarbij we zo weinig mogelijk ingrediënten hoeven te gebruiken. En van een Aziatische twist zijn we ook zeker niet vies. Well, dit is er eentje hoor. Deze kip teriyaki maak je, super gemakkelijk, met slechts drie ingrediënten.

Volg deze simpele stappen

  • Verwarm wat olijfolie of boter in een koekenpan en laat deze heet worden.
  • Voeg de kippendijen toe en keer deze regelmatig om totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg vervolgens de sojasaus en bruine suiker toe aan de kippendijen, roer door en breng aan de kook. In dit stadium krijg je al een glimp van wat voor lekkers je aan het maken bent!
  • Roer het geheel goed en regelmatig door tot de saus is ingedikt en de kip gelijkmatig glanst. Dit kán even duren.
  • Serveer de kip teriyaki met rijst en eventueel groenten naar keuze. Tip: ga voor oosterse wokgroenten en geef het een kleine spice door bijvoorbeeld een lepeltje sambal of chilivlokken toe te voegen. Een lente-uitje door de rijst doet het trouwens ook erg goed.
  • Geniet maar!

Lees ook: Voorkom deze 3 (veelgemaakte!) pastafouten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels