Ingrediënten
  • 120 gram gesmolten boter, plus extra voor invetten broodvorm
  • 160 gram + 2 eetlepels bloem, plus extra voor het bestuiven van de broodvorm
  • 1 eetlepel pumpkin pie kruiden of speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 milliliter pompoenpuree
  • 200 gram + 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1/4 zure room
  • 2 grote eieren + 1 eigeel
  • 1 theelepel puur vanille extract
  • 170 milliliter roomkaas
Sanne
1 uur + 70 min min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram gesmolten boter, plus extra voor invetten broodvorm
  • 160 gram + 2 eetlepels bloem, plus extra voor het bestuiven van de broodvorm
  • 1 eetlepel pumpkin pie kruiden of speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 240 milliliter pompoenpuree
  • 200 gram + 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1/4 zure room
  • 2 grote eieren + 1 eigeel
  • 1 theelepel puur vanille extract
  • 170 milliliter roomkaas

De herfstige variant op bananenbrood 

Bananenbrood is ontzettend populair en geliefd, maar pompoenbrood is minstens net zo lekker. En deze variant met cheesecakevulling is misschien zelfs nog wel lekkerder! Pompoenbrood gevuld met cheesecake is dé lekkernij voor de herfst. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit is hoe je het maakt:

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Vet een broodvorm van 23 x 13 centimeter in met boter. Stuif daarna de bloem over de bakvorm.
  • Klop in een grote kom de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder, baking soda en het zout goed door elkaar.
  • Meng in een andere grote kom de pompoenpuree, suiker, gesmolten boter, zure room, 1 ei, 1 eidooier en vanille tot een gladde massa. Giet de natte ingrediënten over de droge en meng alles tot een geheel. Het pompoenbeslag is klaar!
  • Tijd om de cheesecakevulling te maken. Roer in een kleine kom roomkaas, het resterende ei, 2 eetlepels bloem en 3 eetlepels suiker goed door elkaar.
  • Doe de helft van het pompoenbeslag in de voorbereide broodvorm. Giet vervolgens de cheesecakevulling eroverheen. Strijk het beslag in een gelijkmatige laag met een spatel.
  • Bedek de cheesecakevulling gelijkmatig met het resterende pompoenbeslag.
  • Bak het pompoenbrood 65-75 minuten in de oven, tot hij diep goudbruin is.
  • Prik met een tandenstoker of satéprikker in het midden van de het brood om te kijken of hij vanbinnen gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, kun je het brood uit de oven halen.
  • Laat het pompoenbrood minsten 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
  • Snijd de lekkernij in stukken en serveer.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Klaar in een handomdraai: zo maak je zelf Pumpkin pie kruiden!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill