Christel

Dit hadden we eerder moeten maken!

Zodra de beruchte Pumpkin Spice Latte weer verkrijgbaar is bij Starbucks, start het pompoenseizoen; pompoenrecepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet erg natuurlijk, want wij zijn dol op pompoentaarten, maar vaak moet je voor een dergelijke taart vaak pumpkin pie kruiden gebruiken. Erg jammer, want dit kun je niet zo makkelijk in Nederland kopen. Ter vervanging kun je kaneel of koekkruiden gebruiken, maar je kunt deze specerij ook heel makkelijk zelf maken!

Wat heb je nodig?

  • 8 theelepels kaneel
  • 4 theelepel gemberpoeder
  • 1/2e theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 theelepel pigment

Wat moet je doen?

Het enige wat je moet doen is de kruiden mengen en in een luchtdicht kruidenpotje bewaren. Zorg dat de kruiden droog bewaard worden, dan kun je het ongeveer zes maanden bewaren. Neem meteen de proef op de som door deze pompoenwafels te maken en de koekkruiden te vervangen door je zelfgemaakte kruidenpoeder. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Pexels