Sanne

Dit is het antwoord!

De appel is een van de populairste fruitsoorten, die ook nog eens het hele jaar door verkrijgbaar is. Maar waar kun je nu het beste je appels bewaren: op de fruitschaal of in de koelkast? Dat gaan we je vertellen!

Rijpingsproces

Laten we even beginnen bij het begin. Nadat een appel is geplukt, wordt hij steeds rijper. Dat komt door etheen gas, een natuurlijk hormoon, dat het rijpingsproces van de vrucht stimuleert. Door dit gas worden de schil en het vruchtvlees van je appel per dag zachter. Zo’n melige appel is natuurlijk een stuk minder lekker, dan een stevige, sappige variant. Gelukkig kun je die meligheid voorkomen door de appels goed te bewaren.

Koelkast

Een appel kun je het beste bewaren op een koele, donkere en vochtige omgeving. In de koelkast dus! Op die manier kun je appels weken, soms zelfs maanden, bewaren zónder dat ze melig worden. Hoe komt dat nou? Dat heeft alles te maken met de kou. Die remt het rijpingsproces af, waardoor je appel langer vers, sappig en smaakvol blijft. En dat is precies wat we willen! 

Fruitschaal

In vervolg bewaren we onze appels dus niet meer op de fruitschaal. En dat heeft ook nog eens voordelen voor het andere fruit op je fruitschaal. Het gas dat vrijkomt uit de appel zorgt er namelijk voor dat ander fruit ook sneller overrijp is. Wil je je appels toch liever buiten de koelkast bewaren? Dan is de kelder of garage ook een goeie optie. Leg dan wel even een theedoek over appels heen.

Ook lekker: Recept: appel-smoothie voor een betere weerstand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Unsplash