Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • Half zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 40 milliliter Licor 43
  • 1 theelepel vanille-extract
  • (room)boter
  • Poedersuiker

Lekker met een klontje roomboter en poedersuiker

Veel kinderen doen zich graag tegoed aan poffertjes als paps of mams ze voorschotelt, maar de mini-pannenkoekjes vallen bij veel volwassenen ook goed in de smaak. Zeker als je ze een Licor 43-twist geeft. Moeilijk is het ook alles behalve. Voeg een scheut toe aan het poffertjesbeslag en je geniet van de heerlijkste poffertjes.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zeef alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Schenk daarna de melk en Licor 43 in de kom en voeg de eieren toe. Roer tot het een soepel en geel beslag vormt.
  • Doe het beslag in een daarvoor bestemde spuitfles.
  • Vet een poffertjes pan in met een beetje boter en vul de kuiltjes in de pan met het beslag. Zorg ervoor dat de kuiltjes niet volledig gevuld worden met het beslag, want de poffertjes groeien nog wat.
  • Laat de poffertjes op middelhoogvuur garen en draai de poffertjes om wanneer bubbeltjes op de bovenkant van het pannenkoekje verschijnen. Bak de andere kant eventjes tot deze ook gaar is. Doe de poffertjes daarna op een bord en vet de poffertjespan opnieuw in om nieuwe poffertjes te maken. Doe dit tot het beslag op is. Dek het bord met daarop de poffertjes die al klaar zijn af met aluminiumfolie zodat de poffertjes warm blijven.
  • Serveer de poffertjes met een klontje roomboter en wat poedersuiker.

Lees ook: Recept: wentelteefjes van suikerbrood met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube