Ingrediënten
  • 10 kastanjechampignons, in plakjes
  • zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 60 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 6 lasagnebladen
  • 120 milliliter room
  • 2 eetlepels dragon
  • 4 sneetjes van een baguette
Sabine
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 10 kastanjechampignons, in plakjes
  • zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 prei, fijngesneden
  • 60 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 6 lasagnebladen
  • 120 milliliter room
  • 2 eetlepels dragon
  • 4 sneetjes van een baguette

De chef-kok noem het een ‘foolproof pasta’ omdat iedereen het volgens hem kan maken

Als we iemand hoog in het vaandel hebben als het op koken aankomt, is het Gordon Ramsay. De kok schudt de ingewikkeldste recepten uit zijn mouw, maar hij is ook wegwijs in de ‘binnen 20 minuten klaar’-recepten. Deze pasta van Gordon is zo’n voorbeeld van een snel recept en het ziet er ook nog eens Michelinster-waardig uit!

De chef serveert zijn pasta graag met knoflook-bruschetta.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan en doe de champignonschijfjes in de pan. Laat het opstaan tot het vocht uit de champignons komt.
  • Snijd 1 teentje knoflook fijn en voeg het toe aan de champignons. Laat een minuutje opstaan en voeg de prei daarna ook toe aan de koekenpan.
  • Voeg daarna 60 milliliter van de groentebouillon toe aan de koekenpan en wacht tot dit voor de helft is ingekookt. Voeg daarna de room toe en laat het zachtjes opstaan. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. 
  • Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg wat olijfolie toe aan het kokende water. Doe daarna de lasagnebladen in het hete water. Schud de pan voorzichtig heen en weer door de oren van de pan vast te pakken. Dit voorkomt dat de vellen aan elkaar vast gaan zitten. Houd de lasagne goed in de gaten en haal de bladen uit de pan zodra ze al dente zijn gekookt.
  • Voeg de bladen toe aan de saus. Doe dit voorzichtig zodat de bladen niet scheuren. Zet het vuur uit en laat de bladen de saus opnemen. Voeg ook de dragon toe en laat het in de saus trekken. Roeren is niet nodig.
  • Bereid ondertussen de bruschetta. Voorzie de plakken brood aan een kant van olijfolie en smeer het uit. Snijd daarna het overgebleven teentje knoflook door midden en wrijf de binnenkant van de teen knoflook over het brood, zodat het brood de knoflooksmaak krijgt.
  • Grill de bruschetta in een grillpan tot het brood knapperig is geworden en je strepen van het grillen in het brood ziet.
  • Verdeel de pasta over twee borden en gebruik een tang om de lasagnabladen mooi op het bord te draperen. Leg twee sneetjes bruschetta op de borden en je gerecht is klaar om te serveren.

Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay zijn luchtige pannenkoeken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gordon Ramsay’s Home Cooking by Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube