Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 eetlepel paprika
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • Een halve theelepel komijnkruiden
  • 4 eieren
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • Peper en zout naar smaak
  • 15 gram verse peterselie, gesneden
35 min.
4 pers.

Dip je broodje ongegeneerd in de shakshuka, heerlijk!

Gek op shakshuka? Dan ben je vast bekend met de basic variant. Deze bestaat voornamelijk uit tomatensaus, ui, knoflook en een eitje. Ondanks dat dit een heerlijk gerecht is, geven we ‘m vandaag een extra twist. Door de shakshuka pittig te maken en op te fleuren met blokjes chorizo maak je van dit simpele gerecht een feestje. Dippen maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pittige shakshuka met chorizo:

  • Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de chorizo, ui, knoflook en paprika toe. Bak dit voor ±3 minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, komijnkruiden en chilipoeder toe. Roer dit goed door tot de paprika zacht begint te worden. Breng vervolgens nog extra op smaak met peper en zout.
  • Giet de tomatenblokjes bij het mengsel en roer goed door. Laat dit vervolgens voor ±30 minuten zachtjes doorkoken tot de saus dikker begint te worden.
  • Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek de eieren open. Leg de eieren in de kuiltjes. Dek vervolgens de pan af met een deksel en kook dit voor ±7 minuten.
  • Top het gerecht af met gekruimelde feta en verse peterselie.
  • Kies een broodje naar keuze  – pitabrood is een aanrader. Dippen maar!

Ook lekker: Rijkgevulde Mexicaanse tacosoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 eetlepel paprika
  • Een halve theelepel chilipoeder
  • Een halve theelepel komijnkruiden
  • 4 eieren
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • Peper en zout naar smaak
  • 15 gram verse peterselie, gesneden