Ingrediënten
  • Voor de chocolate chip cookies:
  • 220 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een flinke snuf zout
  • 350 gram chocolate chips, melk of puur
  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • Voor de cheesecakevulling:
  • Een snuf zout
  • 60 gram poedersuiker
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur (voor

Zet die kids maar aan het bakken

Wie de kinderen momenteel thuis heeft zitten vanwege het coronavirus, weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om het kroost te vermaken. Met een lekker bakrecept maak je je kinderen – en jezelf – in ieder geval blij, je bent hier namelijk wel even zoet mee! Vandaag storten we ons op de chocolate chip cookies met cheesecakevulling. Het leuke aan die romige vulling? Die verwacht niemand!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de cheesecakevulling. Mix de roomkaas, poedersuiker en het zout tot een glad geheel. Dek de kom af en plaats dit voor ±30 minuten in de koelkast.
  • Mix voor het koekjesdeeg de boter en suiker tot een een geheel. Voeg vervolgens de eieren en het vanille-extract toe en mix nogmaals.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout bij het mengsel en mix goed door. Schep vervolgens de chocolate chips door het koekjesdeeg.
  • Schep ongeveer een eetlepel van het koekjesdeeg op de bakplaat en druk het deeg plat – als mini pannenkoekjes. Schep vervolgens 2 theelepels van de cheesecakevulling op de platte koekjes.
  • Dek het cheesecakemengsel af met een eetlepel koekjesdeeg, druk de zijkanten plat. Rol de koekjes op tot balletjes, zodat het cheesecakemengsel van de buitenkant niet te zien is.
  • Bak voor ±13 minuten in de oven.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Cheesecake met advocaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Voor de chocolate chip cookies:
  • 220 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een flinke snuf zout
  • 350 gram chocolate chips, melk of puur
  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • Voor de cheesecakevulling:
  • Een snuf zout
  • 60 gram poedersuiker
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur (voor