18 mei 2018
Maayke

Heb jij dit broodje onlangs nog gekocht?

Verschillende supermarkten, waaronder de Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt hebben een belangrijke oproep geplaatst waarbij ze hun klanten dringend verzoeken om een product terug te brengen. Het gaat hierbij om een veel verkocht lunchbroodje met kip omdat hier de schadelijke bacterie Listeria monocytogenes in is getroffen. 

Consumenten wordt aangeraden om het broodje direct weg te gooien.

Paninibroodje

Het gaat hierbij om het veel verkochte broodje ‘Panini Pulled Chicken BBQ’ va het merk QiZiNi. Dit broodje is te vinden in de koelschappen van de supermarkten Jumbo, Dirk van der Broek en Dekamarkt. Op de verpakking hebben deze broodjes de uiterste houdbaarheidsdatum 25 mei. In de oproep verzoeken de supermarkten hun klanten om dit broodje direct weg te gooien in de prullenbak.

Zeer schadelijke bacterie

Via onder meer de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de fabrikant de belangrijke terugroepactie doorgegeven. Deze zeer schadelijke bacterie kan onder meer voor voedselinfecties en miskramen zorgen. De consumenten die dit product gekocht hebben worden dringend verzocht het product weg te gooien en de verpakking op de sturen naar het bedrijf. De consument krijgt dan het aankoopbedrag en de verzendkosten terug. Het bedrijf QiZiNi uit het Twentse Losser zegt de besmetting “ten zeerste te betreuren” en belooft maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

voedselwaarschuwing lunchbroodje

Lees ook: Cream of tartar, baking powder of soda? Dit is het en zo vervang je het

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Voedingscentrum, Nu.nl | Beeld: Pixabay, fotobewerking