Maayke

Wie had dat gedacht!

De heerlijke aardbeien zijn regelmatig in de aanbieding bij diverse supermarkten. Daarom slaan we het liefst wat meer bakken van deze rode kroonvruchten in. Helaas gebeurt het nog wel dat sommige aardbeien in het bakje sneller bederven en dit tast ook de rest van de aardbeien aan. Maar dat is nu verleden tijd, want met dit trucje blijft je favoriete fruit veel langer goed!

Weggooien is zonde, probeer daarom voortaan deze truc eens.

Vers

Het beste is om aardbeien zo vers mogelijk te eten, dus zo snel mogelijk na aankoop. Als je gelokt werd door een bakje met prachtige rode, rijpe aardbeien, zullen ze op de dag van aankoop simpelweg het lekkerst zijn. Een dagje in de koelkast en de eerste begint meestal al te schimmelen. Hartstikke zonde! In principe zou je aardbeien drie dagen in de koelkast kunnen bewaren. Het is dan wel handig om ze op een groot, schoon bord te leggen. Zo hebben de aardbeien de ruimte en worden ze niet zacht en beurs omdat ze op elkaar liggen.

Azijn

De dame achter de Engelse website Hip2Save heeft een handige tip met haar lezers gedeeld. Ze stopt de aardbeiden eerst in een bak azijn en kan ze vervolgens een stuk langer bewaren in de koelkast. Uit haar test is zelfs gebleken dat de vruchten dagen en soms wel weken nadat ze gekocht zijn in de supermarkt nog goed bewaard zijn gebleven. Wist je trouwens dat kleine aardbeien zoeter zijn dan grote? Wij vinden de grote er altijd erg smakelijk uitzien, maar blijkbaar hebben ze juist minder smaak!

Lees snel op pagina 2 hoe je deze truc toepast. Je aardbeien zullen veel langer houdbaar zijn en dat willen we allemaal wel, toch?

Pagina 1/2