13 maart 2018
10 min.
4 pers.

Ja, echt! Binnen 10 minuten kun je al genieten van mosterdsoep

Als we tussen de middag broodjes eten, wordt zo’n broodmaaltijd helemaal afgemaakt met een goede kop soep. Heb jij niet zoveel tijd, maar wil je wel echt even iets warms? Maak dan deze simpele en snelle mosterdsoep.

Zo maak je het:

  • Doe de boter in een grote pan en laat dit smelten. Voeg daarna de bloem toe en roer. Laat dit daarna een paar minuten op zacht vuur staan.
  • Voeg daarna een soeplepel groentebouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen. Schep daarna nog een soeplepel bouillon in de pan en roer opnieuw. Doe dit daarna nog een keer en schenk daarna alle bouillon in de pan. Wanneer de bouillon op deze manier wordt toegevoegd, ontstaan er geen klontjes.
  • Voeg daarna de kookroom toe, schep de mosterd in de pan en roer. 
  • Laat het nog even een paar minuten koken zodat de mosterd in de soep kan trekken. Voeg eventueel nog een schepje sambal toe.
  • Verdeel over vier koppen en serveer.

Lees ook: Even lekker opwarmen met deze romige Hongaarse champignonsoep

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Beeld: Videostill YouTube Poiesz Supermarkten

Ingrediënten
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 milliliter kookroom
  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 5-6 eetlepels Groningse mosterd
  • Optioneel: eetlepel sambal