Christel

Wij gaat dit vaker maken

Als het buiten ijskoud is, warmen we graag op met een stevige, warme soep. Snert is een soep die we dan dolgraag eten, maar het is wel veel werk om te maken. Wil jij een goed gevulde soep op tafel zetten? Maak dan eens deze heerlijke Hongaarse champignonsoep.

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 650 gram champignons, in dunne schijfjes gesneden
  • 300 gram gele ui, gesnipperd
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 100 gram zure room
  • 40 gram roomboter
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 2 á 3 theelepels verse dille, fijngesneden
  • 1/2 á 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels citroensap 
  • 3 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak.
  • rasp van 1 citroen
  • peterselie, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Zet een soeppan op een middelhoog vuur, smelt hier de boter in en voeg daarna de ui toe. Bak de ui ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en roer dit door de ui heen en bak dit even mee.
  • Doe de champignons in de pan en bak deze twee minuten mee.
  • Voeg daarna een snufje zout, dille en paprikapoeder toe en roer dit door de champignons. Bak de champignons vervolgens 10 minuten.
  • Voeg het citroensap en de bloem toe en roer dit door de champignons en bak dit vervolgens 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe, roer dit goed door en laat de pan opnieuw 10 minuten op het vuur staan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de zure room en slagroom toe en roer dit goed door.
  • Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer ze met verse citroenrasp en peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze heerlijke Griekse linzensoep is supermakkelijk om te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chef Tips | Beeld: videostill Chef Tips