Ingrediënten
  • 400 gram (volkoren) couscous
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 grote courgette, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, in stukjes gesneden
  • 2 grote paprika’s, in stukjes gesneden
  • 100 milliliter barbecuesaus
  • 280 gram gemarineerde artisjok, op olie, grof gesneden
  • 250 gram cherrytomaten, in kwarten gesneden
  • 200 gram Jalapeño-plakjes
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • Rucola, om te serveren
23 juli 2019
20 min.
6 pers.

Lekker voor als het buiten zo warm is

Als de mussen van het dak vallen, moeten velen er niet aan dénken om lang in de keuken te staan. Een snelle maaltijd bereiden, die je ook nog eens koud kunt eten, dat klinkt een stuk beter. Zo maakten we laatst deze heerlijke, pittige couscous die ideaal is voor de tropische zomerdagen.

Een heerlijke maaltijd voor de warme zomerdagen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pittige couscous?

  • Bereid de couscous volgens de verpakking en doe in een kom.
  • Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de ui glazig.
  • Voeg de knoflook en rode peper toe en bak een halve minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verkruimel het bouillonblokje. Roer goed door.
  • Doe de courgette, aubergine en paprika’s in de koekenpan en bak de groentes zacht.
  • Voeg de barbecuesaus toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Roer de groentes door de couscous en laat volledig afkoelen.
  • Voeg als laatst de artisjok, cherrytomaten, jalapeño-plakjes en komkommer toe en roer tot alles goed is vermengd. Voeg eventueel nog wat van de olie van de artisjok toe. 
  • Serveer de couscous met rucola.

Variatietip: de pittige couscous is ook erg lekker met wat saladekaas. 

Ook lekker: pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 400 gram (volkoren) couscous
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 grote courgette, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, in stukjes gesneden
  • 2 grote paprika’s, in stukjes gesneden
  • 100 milliliter barbecuesaus
  • 280 gram gemarineerde artisjok, op olie, grof gesneden
  • 250 gram cherrytomaten, in kwarten gesneden
  • 200 gram Jalapeño-plakjes
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • Rucola, om te serveren