Recept: romige Toscaanse champignons

Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaten
  • 175 milliliter volle room
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje chilivlokken
  • 400 gram baby spinazie
  • Verse basilicum ter garnering
23 juli 2019
15 + 20 min.
4 pers.

Een heerlijk Toscaans zomergerecht met champignons!

Champignons zijn een ontzettend veelzijdige groenten. Niet alleen zijn ze een goede bron van voedingsvezels, die je een vol gevoel geven, ze hebben ook een gunstig effect op het cholesterolgehalte, je darmwerking én je immuunsysteem. Genoeg redenen dus om deze lekkere groente vaker te eten. Probeer eens deze romige Toscaanse champignons en je wilt nooit meer anders!

Wanneer ga jij deze romige Toscaanse champignons maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Toscaanse champignons:

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geperste knoflooktenen en tomatenpuree toe en kook tot het geurig is, 1 minuut.
  • Borstel de champignons schoon en voeg ze in het geheel toe aan de pan.
  • Halveer de cherrytomaten, voeg toe en kook tot de champignons zacht zijn en de tomaten beginnen te barsten, 5 minuten.
  • Schenk de volle room en strooi de Parmezaanse kaas erbij en breng op smaak met wat zout, peper en een snufje rode chilivlokken. Breng aan de kook.
  • Voeg de spinazie toe en kook tot de saus dik is en spinazie verwelkt, 5 minuten.
  • Garneer het gerecht met wat fijngesneden verse basilicum voor het opdienen.
  • Geniet ervan!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Ook lekker: Pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill, Delish

Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaten
  • 175 milliliter volle room
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje chilivlokken
  • 400 gram baby spinazie
  • Verse basilicum ter garnering