Ingrediënten
  • 60 milliliter water
  • 1 1/2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels maizena
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram broccoli, geblancheerd
  • 450 gram garnalen, schoongemaakt
  • 1-2 lente-uitjes
Tjitske
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter water
  • 1 1/2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels maizena
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram broccoli, geblancheerd
  • 450 gram garnalen, schoongemaakt
  • 1-2 lente-uitjes

Bij het zien van deze pittige garnalen loopt het water je al in de mond

De combinatie van garnalen, broccoli en chilisaus is in onze ogen goud waard. Een klassieke combinatie in de Aziatische keuken, die het ook op de Hollandse dinertafel goed doet. De pittige garnalen gaan goed samen met rijst, want de neutrale smaak van rijst is een goede tegenhanger voor de scherpe chilisaus.

Wij kunnen geen genoeg krijgen van garnalen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo bereid je de pittige garnalen:

  • Doe het water, de sojasaus, chilisaus, gember, knoflook, chilivlokken, honing en maizena in een kommetje en meng dit goed.
  • Zet een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Doe de olie erin en laat warm worden.
  • Doe de garnalen en broccoli in de pan en giet de saus erover.
  • Bak het geheel totdat de garnalen roze en gaar zijn.
  • Doe de lente-ui erbij en serveer met rijst of noedels.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Garnalen in hoisinsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill