Sabine

Met de truc van Nigella rijst het deeg veel beter

Brood bakken is zo’n kleine moeite en toch grijpen we er vaak snel eentje uit het broodrek in de supermarkt. Heb je wat extra tijd om handen? Dan zou je je toch weer aan het brood bakavontuur kunnen wagen. In dat geval zou je ook zeker de geniale tip van Nigella Lawson moeten opvolgen om je brooddeeg beter te laten rijzen.

Slimme tip

Het is een gevalletje: je moet er even op komen. Gelukkig heeft tv-chef Nigella Lawson regelmatig ingevingen en die ingevingen deelt ze sympathiek met ons via Twitter. Nu je dat weet, kun je zelf aan de slag om een heerlijk brood te bakken.

Wat je moet doen

Een essentieel ingrediënt voor brood is gist. Dat deeg moet immers toch een beetje rijzen om er een luchtig brood van te kunnen bakken. Nigella tipt daarentegen om ook het water waarin je aardappels of pasta hebt gekookt toe te voegen aan je beslag. De Britse licht toe dat het water de textuur van het brood verbetert en dat je brood dan beter rijst. Schenk het water er echter niet klakkeloos bij, maar proef even. Het kan dat het water vrij zout is en in dat geval hoef je minder zout toe te voegen aan het brooddeeg. 

Lees ook: Recept: Nigella Lawsons snelle chocolademousse

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twitter Nigella Lawson | Beeld: Unsplash