10 min.
1 pers.

Overheerlijk én gezond  

De bananensplit kennen we allemaal wel: een overheerlijke lekkernij, maar helaas niet heel gezond. Gelukkig bestaat er zoiets als een bananensplit die je voor ontbijt kunt eten! Zonder ijs, maar mét yoghurt. Het is gezond, lekker en het staat binnen tien minuten op tafel. 

Zo maak je de bananensplit:

  • Pel de banaan en snijd hem in de lengte doormidden, zodat je twee halve bananen hebt.
  • Leg de twee halve bananen in een ontbijtkom, het liefst een langwerpige variant. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de twee bananen is. 
  • Vul de ruimte tussen de bananen met vanilleyoghurt.
  • Bestrooi de yoghurt met granola, gesneden aardbeien en bosbessen. Je kunt hiervoor natuurlijk elk soort fruit gebruiken, helemaal naar eigen smaak.
  • Maak het geheel af met wat honing.
  • Je bananensplit-ontbijt is klaar. Eet smakelijk!

Ook lekker: 6 handige trucjes om je bananen langer goed te houden

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 240 milliliter vanille yoghurt
  • Bosbessen
  • Aardbeien
  • 4 eetlepels granola
  • Honing