11 januari 2021
Sanne

Mensen mogen binnen eten en hoeven geen mondkapje te dragen 

Een opvallende actie in Eindhoven: BBQ-restaurant De Kiet heeft dit weekend — ondanks de lockdown — toch haar deuren geopend. Mensen kunnen er ‘gewoon’ binnen eten. Dat heeft het restaurant via een videoboodschap op Facebook kenbaar gemaakt. “Wij leven in liefde, nooit in angst”, staat er op het stoepbord voor de zaak. 

Geen mondkapjes

Dat het Eindhovens restaurant haar deuren opent tijdens de lockdown, is niet de enige regel die ze overtreden. Klanten hoeven er ook geen mondkapje te dragen. “Geen mondkapje? Geen probleem!”, valt te lezen op het stoepbord dat voor de zaak staat. “Wij leven in liefde, nooit in angst. Leef een beetje”, is het motto van de eigenaren. Volgens Omroep Brabant zaten er gisteravond meerdere mensen te eten. 

Video op Facebook 

Vrijdagavond kwamen de eigenaren van het restaurant al tot hun besluit om de deuren weer te openen. Die boodschap delen zij in een video op Facebook, die inmiddels ruim honderdduizend keer bekeken is. “Fuck it, wij zijn open”, stellen eigenaren Nassim en Quincy. De maat is vol voor de ondernemers. “We wachten geen dag langer op ‘hoopvol’ nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels allang gezien dat zij ons niet gaan helpen.”

17 januari 

Eerder lagen er al plannen bij de horeca om op 17 januari massaal de deuren te openen. In de videoboodschap moedigt het tweetal andere restaurants aan om daar vooral aan mee te doen. “Ongeacht de maatregelen en ongeacht wat er voor onzin verzonnen wordt. Grijp op 17 januari je kans. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht.”

Reactie gemeente

De gemeente heeft laten weten dat het restaurant een laatste waarschuwing heeft gekregen. Als zij de coronaregels nogmaals overtreden, wordt de zaak voor onbepaalde tijd gesloten.

Lees ook: Wist jij dit? Blijkbaar hoor je bakpapier zo af te scheuren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Omroep Brabant, Facebook De Kiet | Beeld: Pexels, Helena Lopes