Ingrediënten
  • 750 gram kipfilet
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Handje babyspinazie
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 2 middelgrote tomaten in plakjes

Deze pizza is ook nog eens glutenvrij

Inmiddels weten we wel dat koolhydraatarm eten niet betekent dat je ook vreugdeloos eet. Hoewel het soms moeilijk is om een koolhydraatarm alternatief te vinden, zijn die er gelukkig wel. Neem nu eens deze koolhydraatarme pesto spinaziepizza. Kip en kaas vormen de basis voor deze pizzabodem. Bonus: de pizza is ook nog eens glutenvrij. 

 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pesto spinaziepizza:

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Doe de gesneden kip daarna in een keukenmachine en voeg de 60 gram parmezaanse kaas, oregano, basilicum, tijm en zout en peper toe. Blend tot een fijn mengsel ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet hier een beetje olijfolie overheen en smeer uit.
  • Stort het kipmengsel hierop uit en vorm het met je handen tot een pizzavorm.
  • Bak de bodem daarna 15 minuten in de oven.
  • Stel de oventemperatuur daarna in op 200 °C.
  • Smeer pesto over de bodem en verdeel daarna de parmezaanse kaas over de pesto.
  • Verdeel daarna de spinazie en de tomaten over de bodem.
  • Verdeel als laatst de geraspte mozzarella over de pizza.
  • Bak de pizza daarna in 8 tot 10 minuten gaar.

Lees ook: Koolhydraatarm recept: garnalen met groene asperges

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buff Dudes | Beeld: Videostill Buff Dudes

Ingrediënten
  • 750 gram kipfilet
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Handje babyspinazie
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 2 middelgrote tomaten in plakjes