Ingrediënten
  • VOOR DE CUSTARD:
  • 1 liter volle melk
  • 5 eetlepels custardpoeder
  • 140 gram rietsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter custard
  • VOOR DE MANGO-GEMBERVULLING:
  • 300 gram mango, in blokjes
  • 100 gram gemberjam
  • Halve limoen, rasp en sap
  • 200 milliliter sherry wijn
  • VOOR DE ADVOCAATSLAGROOM:
  • 1 liter slagroom
  • 100 gram fijne suiker
  • 100 milliliter advocaat
  • EXTRA:
  • Roombotercake
  • Toppings zoals paaseitjes, amandelschaafsel en mango
Renée Bootsma
30 min.
10-12 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CUSTARD:
  • 1 liter volle melk
  • 5 eetlepels custardpoeder
  • 140 gram rietsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 milliliter custard
  • VOOR DE MANGO-GEMBERVULLING:
  • 300 gram mango, in blokjes
  • 100 gram gemberjam
  • Halve limoen, rasp en sap
  • 200 milliliter sherry wijn
  • VOOR DE ADVOCAATSLAGROOM:
  • 1 liter slagroom
  • 100 gram fijne suiker
  • 100 milliliter advocaat
  • EXTRA:
  • Roombotercake
  • Toppings zoals paaseitjes, amandelschaafsel en mango

Romig, zoet en vol van smaak!

Ben je nog op zoek naar een echt pronkstuk voor op tafel tijdens de paasbrunch of -diner? Stop dan nu met zoeken, want dit goddelijke toetje is perfect voor Pasen. Deze trifle bestaat uit advocaat en een vulling van mango en gember. Een samenstelling van smaken die heerlijk combineren! 

Om je vingers bij af te likken

Romig, zoet en vol van smaak: deze trifle is een ware smaakexplosie. De mango is lekker zoet, de gember geeft een beetje meer pit aan deze trifle en de advocaat maakt het geheel romig en vol van smaak. In deze trifle wil je blijven dooreten, maar pas wel op: hij is namelijk erg machtig.

No-bake dessert

Het handige aan dit dessert is dat het een no-bake dessert is. Ideaal voor als je geen oven hebt of de oven momenteel bezet is door de hoeveelheid paaslekkernijen die je moet afbakken. Je kunt de trifle even van te voren maken, maar bewaar hem dan wel in de koelkast. De trifle is op zijn lekkerst wanneer je hem net hebt gemaakt. En zeg nou zelf; deze trifle is zó lekker, hij zal vast niet lang in de koelkast blijven staan!

Zo maak je hem:

Dit toetje bestaat uit een aantal verschillende lagen. Iedere laag maak je op een andere manier, maar uiteindelijk combineer je alle lagen tot één lekker toetje. Wij raden aan om doorzichtige glaasjes te gebruiken, zo zie je namelijk alle lagen mooi uitkomen.

Voor de custard:

  • Verhit de melk in een grote pan op het vuur. Voeg ondertussen het custardpoeder samen met de suiker toe aan een kommetje. Doe er 5 eetlepels warme melk bij en roer tot een glad mengsel. Voeg het mengsel vervolgens toe aan het melk samen met de custard samen en de vanille-extract.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten indikken. Haal van het vuur en laat goed afkoelen.
  • Voeg de advocaat toe zodra het geheel is afgekoeld. Zet daarna in de koelkast en maak de rest van de trifle.

De mango-gembervulling:

  • Snijd de mango in kleine blokjes en voeg samen met de gemberjam, het limoensap en de sherry toe aan een grote kom.
  • Schep de vulling goed om en proef. Is de vulling te zoet? Voeg dan wat extra limoensap toe.

Advocaatslagroom:

  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  • Voeg de advocaat toe en schep voorzichtig om met een spatel. Zet de helft apart, dit gaat straks bovenop de trifle.

Trifle in elkaar zetten:

  • Verspreid de helft van de cake over de bodem van de glaasjes. Bovenop de cake komt de helft van de custard. Volg met één vierde van de slagroom en voeg daarbovenop een beetje van de mango-gembervulling toe.
  • Herhaal deze volgorde en sluit af met de slagroom.
  • Decoreer de trifle tot slot met wat extra advocaat, amandelschaafsel, blokjes mango en/of paaseitjes. Geniet ervan.

Ook lekker: Heerlijk paastoetje: suikerbrood met hazelnootpasta en hangop

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock