29 maart 2024
Ruth Stuut

Kom jij de prachtige bloemetjes van ijs proeven?

Na lang wachten is het eindelijk zo ver! De authentieke, roosvormige Italiaanse gelato is zeer binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Na succesvolle winkels in wereldsteden als New York, Doha en Rome opent Italiaans gelato-expert Amorino nu een vestiging in Amsterdam. 

Passie voor gelato

Het begon allemaal bij de twee jeugdvrienden Cristiano Sereni en Paolo Benassi. De twee mannen besloten hun Italiaanse roots eer te bewijzen door de passie voor hun land én ambachtelijke, authentieke gelato te bundelen.

Met hun visie om alleen de allerbeste ingrediënten te gebruiken in hun gelato, werden alle producten onderworpen aan zorgvuldige selectie. Alleen de the best of the best doorstonden de test, wat resulteerde in de meest unieke smaken, zoals vanille bourbon uit Madgascar, of kokosnoot uit Sri Lanka.

Zo ontstond Amorino, de ultieme gelatospecialist. De producten zijn glutenvrij, bevatten ze geen conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Wauw! Dankzij nauwkeurig geselecteerde ingrediënten en het beste recept voor écht Italiaanse gelato is Amorino uitgegroeid tot een wereldberoemd concept. In 2002 openden de mannen hun eerste winkel in hartje Parijs, waar ze de Fransen kennis wilden laten maken met de smaak van echt authentiek Italiaans ijs.

Kunstwerken

Naast natuurlijk de smaak die we mogen verwachten van écht kwalitatief Italiaanse gelato, zijn deze kunstwerken ook nog eens feest om naar te kijken. Met een spatel en een speciale techniek vormen ze de gelatos in een roos. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar onderscheid Amorino nog meer van andere gelato merken. Met meer dan 30 smaken in de meest mooie kleuren zijn de gelatos een fleurig kunstwerk, dat zelfs nog kan worden afgetopt met decoratie als macarons of fruit.

Naast de enorme variatie in ijssmaken heeft het merk een uitgebreid assortiment aan nadere zoete lekkernijen en delicatessen zoals crèpes of Italiaanse koekjes zoals biscotello. Met een vleugje Parijs erbij maakt het merk ook ijsmacarons, en kan je verder nog genieten van heerlijke koffie zoals de Italianen dat doen.

Franchise

Pagoto B.V. is de gelukkige onderneming die een franchise mag opzetten voor het luxe merk. “We zijn erg verheugd dat we dit prachtige merk naar Nederland mogen brengen en de volgende stap mogen zetten in het succesvol uitrollen van het concept. De combinatie van de Italiaanse heritage en het hedendaagse ondernemerschap past perfect bij Amsterdam en bij ons”, aldus Kiro Besali, master franchise nemer Amorino.

Opening

Donder 4 april is het zover. Om 8 uur ‘s ochtends zal aan de Nieuwendijk 175 in Amsterdam het allereerste filiaal op Nederlandse bodem z’n deuren openen. Groot feest en zeker de moeite om bij te zijn, want de eerste 100 bezoekers krijgen een jaar lang gratis gelato*!

*Voor actievoorwaarden en meer informatie over Amorino: www.amorino.nl

Lees ook: Recept: Vis- en zuivel-vrije tonijnsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Amorino, BakeryNext.nl| Beeld: Amorino