Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • Halve ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Halve theelepel chilivlokken
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 240 milliliter droge Gin
  • 120 milliliter kookroom
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt + een beetje extra
  • Basilicum naar smaak
  • Zout en peper
  • 500 gram penne
30 min.
4 pers.

Een heerlijk romige pasta met tomaten, chili én gin

Denken we aan pasta met drank? Dan is het toch al snel Wodka die aan het Italiaanse gerecht wordt toegevoegd. Maar wist je dat ook Gin een ware toevoeging aan dit gerecht kan zijn? Wij stellen je graag voor aan Penne alla Gin!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je Penne alla Gin:

  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de ui, knoflook en chilivlokken aan toe. Laat opstaan tot de ui glazig oogt.
    Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten opstaan. Roer af en toe.
  • Haal daarna de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de saus te pureren.
    Zet de pan terug op het vuur en voeg de gin toe. Breng aan de kook en laat de saus daarna op laag vuur 20 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Roer de kookroom en de Parmezaanse kaas samen met de basilicum door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Giet de pasta af als die al dente is en voeg toe aan de saus. Roer goed.
  • Serveer met wat Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Penne alla Vodka

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Barossa Distilling | Beeld: Unsplash, Joice Kelly

Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • Halve ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Halve theelepel chilivlokken
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 240 milliliter droge Gin
  • 120 milliliter kookroom
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt + een beetje extra
  • Basilicum naar smaak
  • Zout en peper
  • 500 gram penne