Ingrediënten
  • 450 gram zalm
  • 3 eetlepels verse dille, gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 1 sjalot, gesneden
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 150 gram sugarsnaps
  • 240 milliliter room
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram fettuccine pasta, gekookt
30 min.
4 pers.

De witte wijnsaus maakt deze pasta extra speciaal

Zodra het weekend aangebroken is, zetten we vaak net wat andere gerechten op tafel. We kiezen voor iets ‘ongezonds’ of pakken extra uit. Deze pasta met zalm en witte wijnsaus is rijk van smaak en gaat ontzettend goed samen met een goed glas wijn. Ach, je had die fles toch al geopend voor de saus. Proost en eet smakelijk! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pasta met zalm en witte wijnsaus:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Snijd de zalm in blokken. Doe in een kom en breng op smaak met zout, peper en dille. Roer dit goed door.
  • Zet een pan op het vuur en giet de olijfolie in de pan. Bak voor een paar minuten de zalm aan alle kanten. Schep de zalm vervolgens uit de pan.
  • Bak in diezelfde pan de knoflook en sjalot in de overgebleven olijfolie. Bak tot glazig en voeg vervolgens de verse tijm toe.
  • Zet het vuur iets hoger en voeg de witte wijn en room toe. Breng de boel op smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas. Zet het vuur lager en breng dit al roeren aan de kook tot de saus iets dunner wordt.
  • Voeg de dille en sugarsnaps toe. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de pasta en zalmstukken door de saus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Runderstoofpotje met Guinness

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TatyanasEverydayFood | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 450 gram zalm
  • 3 eetlepels verse dille, gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 1 sjalot, gesneden
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 150 gram sugarsnaps
  • 240 milliliter room
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram fettuccine pasta, gekookt