Wist je dat een schone koelkast je flink wat geld kan besparen?

Ondanks dat een schone koelkast heel vanzelfsprekend klinkt, weten we allemaal dat dit in de praktijk wel anders is. Menig koelkast is totaal niet georganiseerd, is hier en daar een beetje viezig en bevat producten die inmiddels in de afvalbak thuishoren. Dat kan beter, toch? Wij geven je een aantal handige tips, zodat je voor altijd een schone en georganiseerde koelkast hebt. 

1. Ruim viezigheid direct op

Maak je de koelkast vies terwijl je er iets in zet? Maak dit dan gelijk schoon. Doe je dit niet, dan zal de boel gaan aankoeken. Hierdoor wordt het uiteindelijk alleen maar moeilijker om schoon te maken. Daar komt nog bij: het ziet er niet zo fris uit.

2. Check je producten op een vieze onderkant

Check voor de zekerheid de onderkant van je producten voordat je ze in de koelkast zet. Een natte of vieze onderkant kan er uiteindelijk voor zorgen dat je koelkast erg smerig wordt. Maak er een gewoonte van dat je elk product checkt voor je het in de koelkast zet.

3. Plaats de restjes op ooghoogte

Heb je nog wat restjes eten over? Plaats deze dan op ooghoogte. Zet je de restjes uit het zicht, dan zul je ze al gauw vergeten. Hierdoor raakt de boel over datum en kun je het vervolgens weggooien. Zonde!

4. Gebruik een vriezer

Soms weet je bij voorbaat al dat je een restje eten waarschijnlijk niet gaat opeten, aangezien je al andere eetplannen hebt. Plaats in zo’n geval de restjes in de vriezer, hier blijven ze veel langer houdbaar. Zo voorkom je voedselverspilling én bespaar je wat geld.

5. Check de koelkast voor het boodschappen doen

Check je koelkast, maak een lijstje en vertrek pas dan naar de supermarkt. Hierdoor voorkom je getwijfel in de winkel en haal je niet onnodig te veel producten. Geloof ons: ook dit ga je merken in je portemonnee.

6. Label je planken

Dit klinkt misschien ietwat overdreven, maar door je planken en vakken in de koelkast te labelen, hou je de boel lekker georganiseerd. Heb je een partner die van de koelkast continu een zooitje maakt? Verdeel de koelkast dan in categorieën, zoals zoet, hartig en vers. Op deze manier kun je altijd vinden wat je zoekt.

7. Elke week een grote schoonmaak

Het klinkt misschien als een vervelend klusje, maar door een keer per week je koelkast een grondige schoonmaakbeurt te geven, houd je alles lekker schoon. Volg je bovenstaande tips al netjes op? Dan zal deze grote schoonmaak binnen 20 minuten gedaan zijn. Succes!

Lees ook: Met deze 7 gezonde snacks op je bureau kom je de dag wel door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels