Ingrediënten
  • 180 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 180 milliliter water
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel peper + 1/2 theelepel voor de bechamelsaus
  • 8 gram verse peterselie
  • 1/4 theelepel zout + 1/2 theelepel voor de bechamelsaus
  • 450 gram rigatoni pasta
  • 60 gram boter
  • 22 gram bloem
  • 480 milliliter melk
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1-2 handjes spinazie
  • Geraspte parmezaanse kaas ter garnering
  • Verse peterselie ter garnering
60 min.
4 pers.

Deze pasta kan iedereen maken

‘Je bent wat je eet’, zegt men weleens. Nou, in dat geval zijn wij zonder twijfel een wandelend bord pasta. We eten dit maaltje nu eenmaal regelmatig en heel graag. Pasta is gewoon zo lekker snel en je kunt er eindeloos mee variëren. Het laatste pastagerecht dat we op tafel hebben gezet, is deze romige pasta met spinazie en zongedroogde tomaten. We likten onze vingers erbij af!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de romige pasta met spinazie en zongedroogde tomaten:

  • Doe de zongedroogde tomaten (inclusief de olie) in de blender, samen met het water, de Italiaanse kruiden, peper, peterselie en het zout. Pureer tot een saus. Deze hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet af.
  • Maak intussen de bechamelsaus. Smelt hiervoor in een diepe koekenpan de boter en voeg de bloem toe. Roer tot een glad papje en bak 1 minuut aan. Giet daarna voorzichtig de melk erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de knoflook toe en roer goed door.
  • Voeg de zongedroogde tomatensaus toe aan de bechamelsaus en vermeng. Wanneer het geheel te dik is, kun je nog een kopje pastawater toevoegen. Roer vervolgens de spinazie erdoorheen en laat slinken.
  • Giet de saus over de pasta en roer goed door. Verdeel de pasta over de borden en maak af met wat geraspte parmezaanse kaas en verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pasta met zalm en witte wijnsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 180 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 180 milliliter water
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel peper + 1/2 theelepel voor de bechamelsaus
  • 8 gram verse peterselie
  • 1/4 theelepel zout + 1/2 theelepel voor de bechamelsaus
  • 450 gram rigatoni pasta
  • 60 gram boter
  • 22 gram bloem
  • 480 milliliter melk
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1-2 handjes spinazie
  • Geraspte parmezaanse kaas ter garnering
  • Verse peterselie ter garnering