redacteur
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram verse groene asperges, in stukjes van 5 centimeter gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Soms zijn de simpelste gerechten het lekkerst

Een simpel gerecht dat in een handomdraai klaar is, dat is een gerecht naar ons hart. Vandaar dat wij ook zo dol zijn op deze geroerbakte groene asperges met knoflook en sesamzaadjes. Met slechts een paar ingrediënten flans je een smaakvol maaltje in elkaar, dat perfect is als bijgerecht. En je bent er slechts 10 minuten mee kwijt! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de geroerbakte groene asperges met knoflook en sesamzaadjes:

  • Zet een koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Wanneer de olie heet is, voeg je de groene asperges toe. Bak ze 2 minuten aan, terwijl je blijft roeren.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak mee totdat deze lichtbruin van kleur is. Giet daarna de sojasaus erbij en voeg de sesamzaadjes toe. Bak dit nog 2 minuten mee en roer weer regelmatig.
  • Leg de asperges op een bord en serveer warm. Lekker met wat rijst of als bijgerecht.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: makkelijke zalmrolletjes met groene asperges

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Very Easy Recipes | Beeld: Videostill