Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 kipfilets
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 milliliter slagroom
  • 450 gram penne pasta
  • 220 gram Parmezaanse kaas
  • 230 gram mozzarella
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
Naomi
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 kipfilets
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 600 milliliter slagroom
  • 450 gram penne pasta
  • 220 gram Parmezaanse kaas
  • 230 gram mozzarella
  • 1 handje peterselie, fijngehakt

Deze pasta-ovenschotel is een regelrechte hit!

Pasta doet het altijd en overal goed. Het is makkelijk te maken en heerlijk om te eten. Daarom is het ook wereldwijd een veelgegeten gerecht. Daarbij kun je er ook eindeloos mee variëren. Gebruik kaas, groentes of nieuwe soorten vlees. De mogelijkheden zijn fantastisch! Deze pasta-ovenschotel is heerlijk romig met lekker veel kaas. Serveer ‘m met een lekkere salade en je hebt een fantastische maaltijd.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verhit de olie in een pan en bak hier de kip in.
  • Kruid de kip met peper en zout en voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg nu ook de slagroom en ongekookte pasta toe en breng het aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan en kook het voor 15-20 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg 165 gram Parmezaanse kaas toe.
  • Doe de helft van het mengsel in een ovenschaal en doe 115 gram mozzarella over het mengsel.
  • Giet nu de andere helft van het mengsel erop en doe de rest van de kaas erbovenop.
  • Zet de ovenschaal in de oven op grillstand en laat de kaas bruin en knapperig worden in 10-15 minuten.

Lees ook: Recept: Romige pasta met kip en bacon

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | beeld: videostill Tasty