Ingrediënten
  • 625 gram bloem
  • Een snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels suiker
  • 2 eetlepels (mais)olie
  • 5 grote eieren
  • 240 milliliter warme melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • water of een geklopt eiwit (voor het dichtmaken)
  • poedersuiker, voor garnering
  • olie om te frituren
Naomi
80 min.
25 pers.
Ingrediënten
  • 625 gram bloem
  • Een snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels suiker
  • 2 eetlepels (mais)olie
  • 5 grote eieren
  • 240 milliliter warme melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • water of een geklopt eiwit (voor het dichtmaken)
  • poedersuiker, voor garnering
  • olie om te frituren

Pasteles De Queso is de naam

Als je meer van het hartige eten bent en geen zoetekauw bent, dan zijn deze kaasflappen ideaal. Je maakt ze heel gemakkelijk en de smaak is fantastisch. Dit is ook heel leuk om samen met kinderen te maken. Een leuk gezinsmomentje, met daarna een heerlijk eetmomentje! Ook op feestjes is dit een ideale snack. 

Wat moet je doen?

  • Meng de bloem samen met het zout, bakpoeder en suiker in een grote kom.
  • Voeg de olie toe en roer het wederom goed door.
  • Breek de eieren in een kleine kom en kluts ze goed door elkaar. Voeg nu de melk toe.
  • Doe het eiermengsel langzaam bij het bloemmengsel en mix het goed door elkaar, tot het een grote bal vormt.
  • Stuif wat bloem op het werkblad en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten, totdat het mooi glad is.
  • Doe het deeg nu in een met bloem bestoven schaal en doe er een theedoek overheen of een beetje plastic vershoudfolie. Laat het 45 minuten rijzen.
  • Rol het deeg nu in 25 kleinere ballen, of minder als je grotere flappen wilt. Leg ze op een bakplaat en leg wederom een theedoek over de ballen, zodat ze niet uitdrogen.
  • Rol nu een voor een de ballen tot 3mm dikke ovalen. Leg er een schaaltje van ongeveer 10-13cm doorsnede op en snijd het deeg erom weg.
  • Leg er nu een eetlepel kaas op en maak de randjes nat. Vouw nu de ene kant naar de andere kant en maak ze dicht door de randjes met een vork in te drukken.
  • Verwarm de frituurpan op 180 graden en bak de flappen voor ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Maak het af met wat poedersuiker en eet smakelijk!

Lees ook: Verrukkelijke appelflappen maken in je Airfryer? Het kan!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | beeld: videostill Tasty