Naomi

Waar aluminiumfolie wel niet goed voor is

Het is vaak zonde om een pan te hebben die je maar voor een ding kunt gebruiken. Een stoompan neemt veel ruimte in en gebruik je niet eens heel vaak. Gelukkig zijn er manieren om te stomen zónder een stoompan en het is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is beetje aluminiumfolie en een bord.

Zo simpel kan het zijn.

Bord

Allereerst is het belangrijk om het juiste bord uit te kiezen. Het bord moet ovenveilig zijn en net iets kleiner dan je pan, zodat-ie in je pan past. Het is namelijk de bedoeling dat het bord in de pan kan, met de deksel erop. Zodra je het juiste bord hebt gevonden, kan het feest beginnen!

Aluminiumfolie bal

Vorm drie flinke ballen van aluminiumfolie en leg die op de bodem van je pan. Giet hier een laagje water bij en zet het bord er bovenop. Leg de groente die je wilt stomen bovenop het bord en doe de deksel op de pan. Nu is het tijd om te stomen. Zet het vuur aan en zodra het water in de pan kookt kan je de timer starten.

Stoomtijd

Zolang moeten de verschillende groentesoorten stomen:

Asperges 7-13 minuten
Bloemkoolroosjes 5-10 minuten
Broccoli roosjes 5-7 minuten
Courgette, plakken 5-8 minuten
Peultjes 5-6 minuten
Prei 5-8 minuten
Spinazie 3-5 minuten
Spruitjes 8-15 minuten
Sperziebonen 10-12 minuten
Witlof 5-10 minuten
Worteltjes 10-12 minuten

Lees ook: 5 onnodige fouten die veel mensen maken met hun braadpan

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wonder How To | Beeld: pxhere