Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram groene pesto
  • 20 gram boter
  • Een scheutje citroensap
  • 500 gram pasta, gekookt
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 120 gram mozzarella
  • Basilicum
Naomi
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram groene pesto
  • 20 gram boter
  • Een scheutje citroensap
  • 500 gram pasta, gekookt
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 120 gram mozzarella
  • Basilicum

Pasta met kip is altijd goed

Dat pasta en kip goed samen gaan, wisten we al. Maar deze pasta met kip en mozzarellasaus slaat werkelijk alles. De smaken komen perfect tot z’n recht. Je kunt dit gerecht in de oven of de slowcooker maken.  Kies de juiste bereiding hieronder.

Dat wordt smullen!

Wat moet je doen (oven)?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de kipfilet in een overschaal en kruid het met wat zout en peper. Besprenkel het met pesto en doe er wat citroensap overheen. Snijd de boter in plakjes en leg dit over de kip heen.
  • Doe wat aluminiumfolie over de ovenschaal en bak de kip 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en haal de kipfilet met 2 vorken uit elkaar zodat je reepjes krijgt.
  • Doe de kip weer in de ovenschaal en doe Parmezaanse kaas en pasta erbij. Roer het goed door.
  • Doe nu de mozzarella over het mengsel heen en bestrooi dit met wat basilicum.
  • Doe het geheel nog 10 minuten in de oven en serveer!

Wat moet je doen (slowcooker)?

  • Doe de kipfilet in de slowcooker en kruid het met wat zout en peper. Besprenkel het met pesto en doe er wat citroensap overheen. Snijd de boter in plakjes en leg dit over de kip heen.
  • Doe de deksel op de slowcooker en bak de kip 5 uur op de stand low. Haal de deksel niet van het gerecht!
  • Haal de deksel na de 5 uur van de slowcooker en haal de kipfilet met 2 vorken uit elkaar zodat je reepjes krijgt.
  • Doe de Parmezaanse kaas en pasta erbij. Roer het goed door.
  • Doe nu de mozzarella over het mengsel heen en bestrooi dit met wat basilicum.
  • De deksel er nog voor 15 minuten op en serveer!

Lees ook: Voor deze heerlijke zomerse pasta heb je slechts vier ingrediënten nodig

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Magical Slowcooker | Beeld: videostill The Magical Slowcooker