02 augustus 2018
Sabine

Bij deze supermarkt kun je terecht voor een zakje pepernoten

Een blik op de thermometer vertelt ons dat het nog lang geen december is, maar dat mag de pret niet drukken. Heb je zin in pepernoten? Dan kun je gewoon alweer pepernoten kopen. Deze supermarkt heeft de sinterklaassnack namelijk alweer opgenomen in haar assortiment.

Het is voor sommigen een klein stukje omrijden.

Pepernoten

Als de waterijsjes opraken, dan maar de voorraad pepernoten spekken. Het lijkt wel de gedachte van een supermarkt in Groningen. In de Coop-vestiging in Ten Boer kan de liefhebber sinds vrijdag weer terecht voor een lekkere zak pepernoten. En blijkbaar is er vraag naar ook, want er gingen al tweehonderd zakken over de toonbank.

Vraag naar

Sander Bogema, dé man die verantwoordelijk is voor inkoop van sinterklaassnoepgoed, verklaart aan De Telegraaf waarom het snoepgoed nu al in de winkel ligt. “Er is vraag naar, dus kopen wij ze in. Het is ideaal bij deze temperaturen. Het smelt niet en het plakt niet.” Als je het aan de inkoper vraagt, zullen pepernoten over enkele jaren gewoon standaard in het supermarktassortiment te vinden zijn. “Volgens mij kunnen we ze het hele jaar wel kwijt.”

Lees ook: Deze zelfgemaakte kaneel-pepernoten zijn o zo lekker en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: De Telegraaf | Beeld: Pixabay