Tjitske
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote tomaten
  • 14 grote lente-uitjes
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 300 gram pasta zoals farfelle of campanelle
  • Versgemalen zwarte peper
  • (Zee)zout

Deze zomerse pasta staat in een handomdraai op tafel

Een zomerse en lichte maaltijd die maar vier ingrediënten bevat? Daar tekenen wij voor! Deze pasta staat binnen een mum van tijd op tafel en smaakt voortreffelijk. De saus maak je in een handomdraai in de blender en met de overige verse ingrediënten geef je de zomerse pasta een beetje bite. Gezond, niet te zwaar op de maag en gewoon goddelijk lekker. Eet smakelijk!

Deze zetten we vaker op het menu.

Zo maak je het:

  • Haal het velletje van de tomaten af en snijd deze in stukjes.
  • Snijd vier van de lente-uien fijn.
  • Doe drievierde van de tomaten, vier lente-uien en de olijfolie in een foodprocessor of blender en maal dit tot een dikkige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de barbecue aan of doe een grillpan op het vuur. Sprenkel wat olijfolie over de overige lente-uien en grill deze 1 minuut per kant.
  • Leg de lente-uitjes op een snijplank en snijd ze in hapklare stukken.
  • Breng een grote pan water aan de kook met een snuf zout. Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
  • Giet de pasta af en doe dit in een grote schaal of kom.
  • Voeg de puree van tomaten en lente-ui toe en meng goed. Voeg daarna de gegrilde lente-uitjes toe en meng weer.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper en leg de overige stukjes tomaat er bovenop.
  • Geniet van je heerlijke zomerse pasta!

Lees ook: Heerlijke Italiaanse cannelloni met spinazie en walnoten maak je zo

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food & Wine | Beeld: Pexels