Ingrediënten
  • 230 gram schelpenpasta
  • 30 gram gesmolten boter
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 theelepels verse peterselie 
  • Kwart theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
20 min.
4 pers.

Simpliciteit op z’n best én romigst

Wie een romige saus wil maken, hoeft heus niet tig ingrediënten in huis te halen. Een kazige pasta met botersaus heb je zo gemaakt. Met een paar ingrediënten flans je dit heerlijke gerecht in elkaar en ook de mensen met twee linker handen vinden deze pasta kinderspel. 

Boter vormt de basis voor de lekkerste gerechten. Dit recept is daar geen uitzondering op.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de pasta met kazige botersaus:

  • Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Giet af en doe de pasta terug in de pan.
  • Doe de boter in een magnetronbestendig kommetje en smelt de boter in de magnetron.
  • Schenk de boter bij de pasta samen met de mozzarella, Parmezaanse kaas, peterselie, knoflookpoeder en zout en peper. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en de kaas is gesmolten.
  • Serveer en geniet!

Variatietip: voeg champignons, broccoli, bloemkool of gamba’s toe om de pasta meer smaak te geven.

Lees ook: Recept: pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Julie’s Eats and Treats | Beeld: Videostill YouTube Julie’s Eats and Treats

Ingrediënten
  • 230 gram schelpenpasta
  • 30 gram gesmolten boter
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 theelepels verse peterselie 
  • Kwart theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak