Ingrediënten
  • 125 gram spekreepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 900 gram (jumbo)garnalen
  • 200 gram spinazie
  • 1/2 gele ui, fijngesneden
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 480 milliliter slagroom
  • 450 gram pasta, gekookt
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 13 gram peterselie naar smaak, fijngesneden
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram spekreepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 900 gram (jumbo)garnalen
  • 200 gram spinazie
  • 1/2 gele ui, fijngesneden
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 480 milliliter slagroom
  • 450 gram pasta, gekookt
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 13 gram peterselie naar smaak, fijngesneden

Wat wil je nog meer?

Een romige pasta is een feest voor je smaakpapillen. Helemaal wanneer het gerecht garnalen en spek bevat lijkt er een stukje hemel te zitten in elk hapje. Dit recept is daar het perfecte voorbeeld van. Daarnaast is deze pasta met romige spinaziesaus ook nog eens erg makkelijk om te maken.

Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta met spinaziesaus?

  • Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Schep de spekjes uit de pan en zet apart.
  • Bewaar het vet van de spekjes en voeg de knoflook en garnalen toe.
  • Bak de garnalen gaar, roer regelmatig.
  • Schep de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Doe in dezelfde pan de spinazie, ui, zout en peper en bak de spinazie tot-ie is geslonken.
  • Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe de garnalen, spek, Parmezaanse kaas en peterselie in de pan en roer opnieuw tot alles goed is vermengd.
  • De pasta is klaar om te serveren. Geniet ervan!

Lees ook: recept voor makkelijke zalmkoekjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostil