15 min.
4-6 pers.

Een heerlijk borrelhapje

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer een paar lekkere snacks op tafel mogen zetten. Bitterballen, uienringen en de borrelnootjes komen weer op tafel. Iets wat ook heerlijk is als borrelhapje zijn mozzarellasticks. Deze sticks maak je met een paar ingrediënten en kunnen lekker makkelijk in de Airfryer.

Gemaakt in een handomdraai!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de mozzarellasticks?

  • Laat de mozzarellabollen uitlekken en snijd de mozzarella in repen van zo’n 1 centimeter breed.
  • Kluts de eieren in een kommetje.
  • Doe het amandelmeel op een bord en roer de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder erdoorheen.
  • Rol de mozzarellarepen door het eiermengsel en daarna door het meel. Rol de mozzarellarepen daarna nog een keer door het eiermengsel en door het meel.
  • Leg de mozzarellasticks op een plaat die bekleed is met aluminiumfolie en plaats in de vriezer.
  • Leg de bevroren mozzarellasticks daarna in de Airfryer. Bak de sticks krokant in 5 tot 7 minuten op 200 °C.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Salamichips met kaasdip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Nicko’s Kitchen | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 2 mozzarellabollen
  • 2 grote eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder