Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesneden of geperst
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 liter water of kippenbouillon
  • 350 gram pasta
  • Rasp van 1 citroen
  • 60 milliliter citroensap
  • 80 milliliter kookroom
25 min.
4 pers.

Voor deze makkelijke pasta heb je maar één pan nodig

Van romige pasta kunnen we niet genoeg variaties proberen — misschien is dit wel ons comfort food nummer één. Deze variant maakt het je ook nog eens heel comfortabel in de keuken, want alle ingrediënten gaan in één pan. Scheelt meteen weer wat afwas! Deze pasta maak je bij voorkeur met penne, omdat deze pastasoort de saus het beste opneemt. Maar ook met andere vormen wordt-ie hartstikke lekker.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm olijfolie in een grote pan. Voeg hieraan de gesneden uien toe en laat 2-3 minuten fruiten. Voeg dan de knoflook toe aan de pan en laat deze zo’n 30 seconden fruiten. Doe daarna de blokjes kip en de kruiden in de pan en laat daarna 5 tot 7 minuten bakken, totdat de kip goudbruin kleurt.
  • Voeg de pasta met het water of de kippenbouillon toe aan de pan. Kook de pasta al dente in ongeveer 7 minuten.
  • Voeg dan de citroenrasp, citroensap en room toe. Roer alles goed door en laat nog een minuutje koken. Als het goed is, is het meeste vocht in de pan dan verdampt en heb je een romige saus. Is er nog te veel vocht over? Giet dan voorzichtig af. Hierdoor gaat er wel citroensmaak verloren, dus voeg eventueel achteraf nog meer sap toe aan de pasta.
  • Serveer de pasta met citroenschijfjes, basilicum en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Ook lekker: Superromige banana split taart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gesneden of geperst
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 liter water of kippenbouillon
  • 350 gram pasta
  • Rasp van 1 citroen
  • 60 milliliter citroensap
  • 80 milliliter kookroom