30 min.
4 pers.

Zo lukken je pannenkoeken met spek en kaas altijd

Pannenkoeken, wie lust ze niet? De een gaat voor zoet met stroop of poedersuiker, de ander lust wel een hartige variant met kaas of spek. De tweede optie vergt wat voorbereidingswerk, want je moet de kaas en het spek al meebakken in plaats van een blanke pannenkoek op je bord leggen. Met deze tips lukt het altijd om de perfecte pannenkoek met spek en kaas te maken.

Smullen maar.

Chef pannenkoek

Chef Hugo Kennis van 24Kitchen vertelt aan het AD hoe hij de perfecte pannenkoek maakt. Wat van belang is, is dat het beslag volledig klontvrij is. Daarom maakt hij een kuiltje in de bloem en doet hij daar een scheutje melk in. Daarna voegt hij de eieren toe om het daarna te mengen tot een dik beslag. Als dit klontvrij is, voegt hij past de rest van de melk toe. Dit is het begin van een overheerlijk pannenkoekbeslag.

Truc

De truc van deze heerlijke pannenkoek met spek en kaas is om eerst het spek te bakken en daarna pas de pannenkoek te maken. Zo wordt het spek lekker knapperig en krokant. De kaas doe je er als laatste op, zo smelt deze mooi. De combinatie van spek en kaas met het zoetige beslag is overheerlijk. Wij krijgen spontaan zin om aan het bakken te slaan. Hoe je het precies doet, lees je hieronder.

Zo maak je het:

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Schenk een scheut melk in de kuil en voeg ook de eieren toe.
  • Begin in het midden met roeren, gebruik een garde. Neem steeds een beetje meel mee, totdat je een glad maar dik beslag hebt.
  • Als alle klonten weg zijn, voeg je geleidelijk de rest van de melk toe.
  • Laat het beslag even rusten en verwarm ondertussen de pan.
  • Wanneer de pan goed heet is, doe je er een beetje boter in en bak je het spek krokant.
  • Voeg met een pollepel wat beslag toe aan het knapperige spek. Zorg ervoor dat de hele koekenpan bedekt is met beslag, dus wals de pan rond om dit te bereiken.
  • Doe het vuur wat lager en wacht totdat de kantjes een beetje los laten. Keer de pannenkoek dan.
  • Strooi kaas op de omgekeerde pannenkoek en wacht nog twee minuten totdat ook de onderkant gaar is.
  • Giet er eventueel nog wat stroop overheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze heerlijke pannenkoeken zijn extra gezond dankzij dit geheime ingrediënt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill AD

Ingrediënten
  • 110 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Spek
  • Kaas
  • Stroop (optioneel)