Ingrediënten
  • Boter of bakspray om in te vetten
  • 175 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 110 gram bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 3/4e theelepel vanille-extract
  • 190 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel zout
  • 85 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 985 gram karamelfudge
  • 490 gram karamelfudge (voor de topping)
  • 60 milliliter slagroom (voor de topping)
  • Grof zeezout
Tjitske
45 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • Boter of bakspray om in te vetten
  • 175 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 110 gram bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 3/4e theelepel vanille-extract
  • 190 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 theelepel zout
  • 85 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 985 gram karamelfudge
  • 490 gram karamelfudge (voor de topping)
  • 60 milliliter slagroom (voor de topping)
  • Grof zeezout

De allerlekkerste karamel-zeezoutbrownies

Ben jij ook zo dol op de beroemde chocoladereep met oranje wikkel, waarin heerlijke zoete chocolade wordt gecombineerd met karamel en zeezout? Je weet vast welke we bedoelen! Deze karamel-zeezoutbrownies zijn een variatie op die chocolade. De chocola van de brownie gecombineerd met de plakkerige gezouten karamel is echt hemels. Ga jij het proberen?

Een ware traktatie.

Zo maak je het:

  • Verhit de oven tot 180 graden Celsius. Vet een vierkante ovenschaal (van zo’n 20 bij 20 centimeter) in.
  • Maak eerst de brownies. Meng in een grote kom de gesmolten boter, de kristalsuiker en de bruine suiker met een garde. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en meng totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem, de cacao en het zout erboven en ‘vouw’ dit er doorheen. Voeg ook de stukjes chocolade toe.
  • Giet de helft van het beslag in de ovenschaal en verspreid dit over de bodem met een lepel of pannenlikker. Leg dan de fudge in rijen over het beslag. Giet de rest van het beslag over de fudge heen en spreid het weer uit om alles te bedekken.
  • Bak de brownie zo’n 35 minuten. Laat de brownie afkoelen op een rek.
  • Doe de slagroom en de fudge voor de topping in een magnetronbestendige kom. Verhit het 30 seconden in de magnetron, roer en verhit nogmaals 30 seconden, totdat je en zijdezacht mengsel hebt.
  • Giet het karamel-slagroom mengsel over de afgekoelde brownies en laat het 10 minuten opstijven. Besprenkel daarna met grof zeezout.
  • Snijd de brownie in 16 stukken.
  • Serveer en geniet!

Bekijk hier de video:

Lees ook: Gek op cocktails? Dan moet je deze mojitocupcakes echt eens proberen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty