Tjitske

Verse gember in een handomdraai

Zie jij vaak recepten waarin verse gember verwerkt wordt, zoals curry’s en soepen? Of hou jij van een beetje pit in je smoothies en zou je er graag gember in verwerken? Dan weet je dat het soms een vervelend klusje kan zijn om de gekke wortel te schillen. Met een mes hak je al gauw veel weg en dat is zonde. Met dit trucje kun je het meeste uit je gember halen!

Dat we dit niet eerder wisten…

Gember

Gember is een enorme smaakmaker en heeft ook nog eens allerlei gezondheidsvoordelen. Het is lekker door veel hartige gerechten zoals soepen, curry’s en wokgerechten. Ook drinken veel mensen graag gemberthee of doen ze de wortel door hun smoothie voor een beetje pit. Ook zijn gembershots een ware hype. Wil jij ook graag meer verse gember in de keuken gebruiken? Dan komen de volgende tips goed van pas.

Schillen

Als je de schil van de gemberwortel wilt ontdoen, pak je waarschijnlijk al snel een aardappelschilmesje of een dunschiller. Helaas haal je hiermee veel meer dan alleen de dunne schil eraf en gooi je dus veel bruikbare gember weg. De volgende methode is veel handiger en veiliger! Snijd de gember als deze erg groot is in twee stukken zodat hij wat handzamer is. Gebruik in plaats van een mes een lepel om de schil eraf te halen. Hiermee kun je heel gemakkelijk de dunne schil verwijderen én met de lepel kun je in alle gekke hoekjes van de misvormde gember komen.

Raspen

Deel twee van deze hack gebruikt een ander stuk bestek dat geen mes is. In plaats van je vingers in gevaar te brengen door een stuk gember te raspen met een normale rasp, kun je ook heel gemakkelijk een vork gebruiken! Houd met je ene hand de vork vast. Het makkelijkst is om hem op je werkblad te liggen met de puntjes omhoog en hem daarop vast te houden. Beweeg met de gember in je andere hand over de vork heen, heen en weer en op en neer. Zo rasp je de gember supersnel!

Wil je weten hoe je gember het beste bewaart? Lees dan verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2