Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 175 gram witte rijst
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 125 gram geraspte kaas
  • Panko, om te strooien
12 april 2019
30 min.
4 pers.

Soms hebben we gewoon zin in een hartige ovenschotel

Voor een gerecht vol kaas mag je ons wakker maken. Gezond is het niet, maar deze ovenschotel voldoet wel aan al je kaas cravings. De combinatie van de romige kaassaus met de bite van broccoli en de krokante panko maakt dit tot een verrukkelijk gerecht. Begin je al te watertanden?

Hier mag je ons voor wakker maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kazige ovenschotel:

  • Zet een grote hapjes- of braadpan op het vuur. Handig is als deze ook in de oven kan.
  • Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer vijf minuten.
  • Voeg de stukjes kip toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de stukjes kip gaar.
  • Voeg de rijst, kippenbouillon en slagroom toe en meng alles. Doe een deksel op de pan en kook zo’n 15 minuten, totdat de rijst gaar is. Voeg eventueel wat meer kippenbouillon toe indien nodig.
  • Voeg na een kwartiertje de roosjes broccoli en de kaas toe en wacht totdat de broccoli beetgaar is.
  • Als je pan ovenvast is, strooi dan panko over je gerecht. Doe anders het gerecht eerst in een ovenschaal en strooi dan de panko erover.
  • Zet het gerecht 2 minuten onder de grill om een goudbruin laagje te creëeren.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Groene asperges-ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 175 gram witte rijst
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 125 gram geraspte kaas
  • Panko, om te strooien