Robby
20 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 avocado, zonder pit (snijd hem verticaal door, zodat je twee lange helften overhoudt)
  • 1 ei
  • Wat grof gemalen zeezout
  • plakjes geitenkaas

Als je je avocado eenmaal zo hebt gegeten wil je nooit meer anders!

Het klinkt misschien een beetje gek, een avocado uit de oven. Maar geloof ons, als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders. Het is inmiddels één van onze favorieten geworden! Wist je dat avocado’s aan een boom groeien? De avocado-vrucht is afkomstig van een boom uit Centraal-Amerika. Hij staat bekend om zijn voor consumptie geschikte vrucht die ook wel advocaatpeer wordt genoemd. Het is een bijzonder voedzame vrucht die vol zit met onverzadigde vetten.

Dit heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. Avocado’s worden ook veel gebruikt in schoonheidsmaskers, omdat ze goed voor de huid zijn. De avocadovrucht speelt een belangrijke rol in bepaalde Centraal-Amerikaanse keukens, in Mexico wordt de vrucht bijvoorbeeld gebruikt als basis voor guacamole door het vruchtvlees fijn te maken. Lekker voor bij tortillachips!  Door zeevaarders werd het recept voor guacamole meegebracht naar Nederland, maar door gebrek aan avocados ging men het drankje hier maken met eieren omdat die dezelfde kleur hadden. Zo is in Nederland de likeur met de naam advocaat ontstaan! Genoeg geschiedenisles, we gaan de keuken in.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zet ondertussen de halve avocado in een yoghurtschaaltje en breek het ei in het gat waar de pit zat.
  • Het is niet erg als er wat ei overheen loopt.
  • Doe er nu wat peper en zout overheen (naar smaak) en drapeer met de plakjes geitenkaas.
  • Zet ongeveer 10 minuutjes in de oven, maar houd het wel steeds in de gaten!
  • Als de kaas goed is gesmolten, is de avocado klaar.
  • Wil je het ei liever niet al te zacht hebben, laat dan wat langer garen.

Lees ook: Dit is waarom jij voortaan je pastawater zo zout maakt als de zee

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet  | Beeld: Flickr, Wine Dharma