20 min.
4 pers.

Ook mensen die niet zulke ontbijters zijn, zullen dit ontbijtje niet zomaar aan hun neus voorbij laten gaan

Je hoeft echt niet tot het borrelmoment te wachten voordat je een schaal nacho’s op tafel kunt zetten. Voor het ontbijt is het gerecht ook geschikt, mits je een paar aanpassingen aanbrengt. Maak je geen zorgen: het blijft verrukkelijk!

Heerlijk om de dag mee te beginnen wanneer je de avond ervoor flink hebt gefeest.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de ontbijtnacho’s:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de tortilla’s zes keer doormidden, zodat nachovormige stukjes ontstaan.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg hier de nachostukjes op. Heb je maar één bakplaat? Bak de nacho’s dan in twee delen. Doe de nacho’s in de oven en bak 2 minuten. Draai daarna om en bak de andere kant nog 2 minuten.
  • Doe de nacho’s daarna in een grote ovenschaal.
  • Zet een pannetje op het vuur en doe hier de vier eieren in met de boter. Begin meteen met roeren terwijl het pannetje op het vuur staat. Blijf roeren tot je een mooi roerei hebt. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Bak vervolgens de worstjes volgens de instructies op de verkapping. Snijd daarna in kleine stukjes.
  • Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak tot de spekreepjes gaar zijn.
  • Verdeel de roerei over de nacho’s en doe hetzelfde met de stukjes worst en de baconstukjes.
  • Verdeel als laatst de geraspte kaas over de nacho’s. Zet de schaal 3 minuten in de warme oven tot de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de lente-ui in dunne reepjes.
  • Verdeel voor het serveren de salsa over de nacho’s samen met de lente-ui en eventueel jalapeños.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: appeltaart taco’s

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Beeld: Videostill Mr Food Test Kitchen

Ingrediënten
  • 6 volkoren tortilla’s
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel water
  • 30 gram boter
  • 2 - 4 worstjes
  • 50 gram spekreepjes
  • 240 milliliter salsa
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 lente-uitjes
  • Jalapeñoplakjes naar smaak