Het kent een aantal fijne voordelen

Net in de verkeerde rij voor de kassa staan, producten die niet meer leverbaar zijn en een volle parkeerplaats die geen plek meer biedt voor jouw bolide. Boodschappen doen kan soms best een vervelend taakje zijn. De oplossing? Je boodschappen online doen.

Wij vertellen je 7 voordelen van het online boodschappen doen.

Geen supermarktergernissen

We benoemden het net al even, maar de supermarkt kan soms veel bijdragen aan een hoge bloeddruk. Oké, niet letterlijk. Maar niemand wordt zen van mensen die hun winkelkarretjes in het pad laten staan of artikelen die niet meer op voorraad zijn, terwijl jij juist voor dát artikel naar de supermarkt ging. Door je boodschappen online te doen hoef je die supermarktuitdagingen niet meer te trotseren.

Zeulen is verleden tijd

Heb je geen auto? Dan moet je bepakt en bezakt je boodschappen te voet of op de fiets meenemen. Helaas vinden je schouders dit niet zo heel leuk. Heb je wel een auto? Dan vindt er alsnog een heel vervoerritueel plaats. Eerst moeten de boodschappen in het karretje, vervolgens moeten de boodschappen op de band en daarna gaan ze wéér in het karretje. Van het karretje gaan de boodschappen weer in de auto en vanuit de auto moeten de boodschappen óók nog de weg naar je keuken vinden. Wat een workout. Bestel je je boodschappen online? Dan worden ze gewoon tot aan de keuken afgeleverd.

Het bespaart tijd

Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar producten in de supermarkt en omdat je de deur er überhaupt niet voor uit hoeft, bespaar je tijd. Je kunt deze tijd gebruiken voor dingen die je liever doet. Zoals naar de sportschool gaan of – iets minder actief – beginnen aan die ene Netflixserie.

Het bespaart energie

We zeiden het net al, maar je hoeft de deur dus niet meer uit. Heb je een super drukke week voor de boeg en weet je dat boodschappen doen wel het laatste is waar je dan zin in hebt? Dan kun je je boodschappen gewoon online bestellen. Hoef je je vermoeide lichaam niet meer van de bank naar de supermarkt te verslepen en kun je vanuit het werk meteen naar huis. Bovendien is het ook een uitkomst als je je niet lekker voelt, maar wel weet dat je voor de volgende dag boodschappen nodig hebt.

Alleen wat je nodig hebt

In de supermarkt is het zo makkelijk om verleid te worden door die ene aanbieding of die kassasnack. Impulsaankopen worden veel minder snel gedaan wanneer je je boodschappen online doet. Het lukt je dan veel beter om je te houden aan je boodschappenlijstje. Weet je nog niet wat je precies wilt kopen? Op boodschappen.nl vind je inspiratie!

Boodschappen doen wanneer je wilt

In Amerika heb je supermarkten die 24 uur per dag open zijn, maar in Nederland genieten we nog niet van deze – toch eigenlijk ook wel overbodige – luxe. Desalniettemin kan het maar zo dat je graag om 11 uur ’s nachts de boodschappen gedaan wilt hebben. In dat geval hoef je alleen maar je laptop, telefoon of tablet tevoorschijn te tevoren en met een paar klikken op de juiste knoppen zijn je boodschappen gedaan.

Bezorgen wanneer je wilt

Wanneer je alle boodschappen in je digitale karretje hebt verzameld, kun je aangeven op welk tijdstip je de boodschappen graag bezorgd wilt hebben. Komen de tijden je echt niet uit? Dan kun je de boodschappen ook in de supermarkt ophalen. Het staat dan mooi voor je klaar, je hoeft er alleen maar voor naar de servicebalie te lopen.

Lees ook: 9 manieren om geld te besparen op boodschappen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Beeld: Unsplash