08 november 2017
20 min.
4 pers.

Wat een traktatie!

Spruitjes lusten wij altijd wel. De kleine kooltjes zijn niet alleen lekker, maar het zijn ook nog eens groene vitaminebommetjes. Een spruitjesovenschotel is heerlijk en spruitjes zijn ook lekker in een roerbakschotel. Maar wist je dat je spruitjes ook kunt omtoveren tot heerlijke snack?

Wat moet je doen?

  • Vul een pan met water en breng dit aan de kook.
  • Voeg de spruiten toe en laat deze 8 minuten koken.
  • Schep de spruiten uit de pan en laat deze afkoelen.
  • Doe ondertussen het ei in een kom en klop deze los. Doe ook het paneermeel in een kommetje en doe de bloem, zout en peper in een ander kommetje.
  • Rol één voor één de spruiten door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe de spruitjes vervolgens in de koekenpan en bak deze goudbruin in ongeveer 2 minuten. Draai de spruitjes daarna om en bak de andere kant ook voor ongeveer 2 minuten.
  • Serveer de gepaneerde spruitjes met een pittige saus.
  • Geniet ervan!

spruitjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 350 gram spruiten
  • 1 ei
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • Snufje zout snufje peper
  • 100 milliliter zonnebloemolie